Pages

Thursday, August 1, 2019

Term 3 Week 2 Practice problems - Calculate the discounted price for the following.

Calculate the discounted price for the following.

25% off the marked price

Shirt - $ 90

10       10 10   10 10 10     10 10 10 = $ 90
2.50 2.50 2.50 2.50 2.50 2.50 2.50 2.50 2.50 = $ 22.50

$ 90.00 - $ 22.50 = $ 68  

Trousers - $ 70

10       10 10   10 10 10     10 = $ 70  
2.50 2.50 2.50 2.50 2.50 2.50 2.50 = $ 17.50

$ 70.00 - $ 17.50 = 52.50

Tie - $ 50

10      10 10      10 10 = $ 50.00
2.50 2.50 2.50 2.50 2.50  = $ 12.50

$ 50.00 - $ 12.50 = $ 37.50

Coat - $180

100 80 = $ 180
25   2.50 = $ 27.50

$ 180.00 - $ 27.50 = 80.50

15% off the marked price

Vest- $ 20

10      10 = $ 20.00
1.50 1.50 = $ 3.00

$ 20.00 - $ 3.00 = $ 17.00

Towel- $ 30

  10      10 10 = $ 30
1.50 1.50 1.50 = $ 4.50

$ 30.00 - $ 4.50 = 25.50

Shoes - $ 70

10        10 10 10      10 10 10 = $ 70
1.50 1.50 1.50 1.50 1.50 1.50 1.50 = $ 16.50

$ 70.00 - $ 16.50 = $ 53.30

Pajamas - $25

10 10 5  = $ 25
1.50 1.50 5 = $ 3.55

$ 25.00 - $ 3.55 = 21.55

No comments:

Post a Comment